Nieuws

Toerisme moet een impuls krijgen

GroenLinks deelt Zandvoort graag met toeristen en bezoekers, of het nu dagjesmensen zijn, big spenders in een tophotel, of jongeren die slapen op de camping. Maar het gastvrij ontvangen van bezoekers mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid van het dorp. Zandvoort moet een mix zijn van wonen, werken en recreëren. GroenLinks vindt het zeker een goede ontwikkeling dat door middel van samenwerking met Amsterdam, er nieuwe doelgroepen naar Zandvoort kunnen worden aangetrokken.

Lees verder

Vol inzetten op burgerparticipatie

GroenLinks vindt het belangrijk dat bewoners kunnen meepraten en vooral meebeslissen over Zandvoort en hun eigen buurt. Bij zowel kleine en grotere veranderingen moeten burgers vanaf het begin betrokken worden. Niet pas als het plan al af is, maar zodra de eerste schetsen of ideeën op papier worden gezet. Daarnaast moeten burgers meer zeggenschap hebben over hun buurt, en daarom wil GroenLinks twee buurtrechten instellen. Oorspronkelijk komen deze buurtrechten uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland is er in verschillende gemeenten zoals Utrecht en Rotterdam succesvol geëxperimenteerd.

Lees verder

Persbericht verkiezingsprogramma

Persbericht

Zaterdag 30 december 2017

GROENLINKS ZANDVOORT GAAT VOOR VERANDERING.

Met trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma. GroenLinks staat voor een verduurzaming van Zandvoort, niet alleen op het gebied van energie maar ook in de relaties tot en met elkaar.

In een tijd waar samen steeds vaker wordt ingepikt door het individu vindt GroenLinks Zandvoort het dan ook belangrijk om juist mensen weer bij elkaar te brengen. Liever een goede buur dan een verre vriend is het uitgangspunt hierbij.

Het volledige programma

Persbericht - Kandidatenlijst

GROENLINKS ZANDVOORT & BENTVELD KIEST VOOR DE TOEKOMST

Op de goed bezochte algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuidwest Kennemerland in Zandvoort is zaterdag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Zandvoort definitief gemaakt. Na acht jaar doet GroenLinks weer mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Met liefst vier jongeren onder de 28 op de vier eerste plaatsen kunnen we spreken van jongste kandidatenlijst die Zandvoort waarschijnlijk ooit heeft gekend.

Lees verder

DenkMee avond verkiezingsprogrogramma 6 september

Op 6 september a.s. organiseert GroenLinks Zandvoort een DENK MEE avond over de toekomst van de gemeente Zandvoort. De avond is een opmaat voor de raadsverkiezingen in maart 2018.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Theater De Krocht in Zandvoort (Grote Krocht 41) en start om 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

Wat zijn de ideeën en plannen van de inwoners van de gemeente Zandvoort om hun gemeente nog beter en mooier te maken? Wat zijn de hete hangijzers? Is er genoeg groen in Zandvoort? Hoe denken de inwoners over bijvoorbeeld het wonen, verkeer en veiligheid?  Wat valt er te verbeteren? Credo van de avond is dat geen één plan of idee gek is of onuitvoerbaar. GroenLinks Zandvoort wil geïnspireerd worden ten behoeve van hun verkiezingsprogramma in 2018.

Lees verder

GroenLinks zoekt kandidaten voor de gemeenteraadslijst

In maart 2018 kiezen we de nieuwe gemeenteraden. GroenLinks staat er landelijk gezien goed voor en daarom willen we zoveel mogelijk mensen op onze kandidatenlijsten hebben. In Zandvoort willen we terugkomen in de gemeenteraad. We zoeken daarom gedreven en maatschappelijk betrokken kandidaten die als raadslid het beleid in Zandvoort schoner, groener, duurzamer en socialer willen maken. Het is een geweldige kans om je politiek te profileren en om een bijdrage te leveren aan het besturen van jouw gemeente. En ook om je eigen netwerk uit te breiden en ervaring op te doen. Om te weten waaraan een raadslid in de ogen van GroenLinks dient te voldoen, verwijzen we naar de profielschets voor verkiesbare kandidaten (zie verder in dit bericht).

Lees verder