Nieuws

GroenLinks Noord-Holland: geen formule 1 op circuit Zandvoort

GroenLinks Noord-Holland spreekt zich uit tegen de komst van de Formule 1 race naar Zandvoort. De race staat te boek als een vervuilend evenement. De komst van de Formule 1 zou gepaard gaan met nog meer milieuvervuiling, geluidsoverlast en fileleed in de omgeving van Zandvoort. GroenLinks Noord-Holland vindt het belangrijk dat er iets wordt gedaan aan de bestaande overlast en uitstoot. De nadelige invloed van het circuit is niet alleen in Zandvoort, maar ook in omliggende plaatsen als Heemstede, Haarlem en Bloemendaal direct merkbaar.

Lees verder

Sport, sport en nog eens sport

 

Sporten is gezond, gemeentes zouden deze vorm van inspanning moeten stimuleren. Gelukkig beschikt Zandvoort over genoeg sportlocaties. Er zijn verschillende sportverenigingen waar mensen zich bij kunnen aansluiten, er is een mooi duingebied waar gefietst kan worden en er is een strand waar je over kan wandelen. GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen uit Zandvoort kan sporten.

Lees verder

Toerisme moet een impuls krijgen

GroenLinks deelt Zandvoort graag met toeristen en bezoekers, of het nu dagjesmensen zijn, big spenders in een tophotel, of jongeren die slapen op de camping. Maar het gastvrij ontvangen van bezoekers mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid van het dorp. Zandvoort moet een mix zijn van wonen, werken en recreëren. GroenLinks vindt het zeker een goede ontwikkeling dat door middel van samenwerking met Amsterdam, er nieuwe doelgroepen naar Zandvoort kunnen worden aangetrokken.

Lees verder

Vol inzetten op burgerparticipatie

GroenLinks vindt het belangrijk dat bewoners kunnen meepraten en vooral meebeslissen over Zandvoort en hun eigen buurt. Bij zowel kleine en grotere veranderingen moeten burgers vanaf het begin betrokken worden. Niet pas als het plan al af is, maar zodra de eerste schetsen of ideeën op papier worden gezet. Daarnaast moeten burgers meer zeggenschap hebben over hun buurt, en daarom wil GroenLinks twee buurtrechten instellen. Oorspronkelijk komen deze buurtrechten uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland is er in verschillende gemeenten zoals Utrecht en Rotterdam succesvol geëxperimenteerd.

Lees verder

Persbericht verkiezingsprogramma

Persbericht

Zaterdag 30 december 2017

GROENLINKS ZANDVOORT GAAT VOOR VERANDERING.

Met trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma. GroenLinks staat voor een verduurzaming van Zandvoort, niet alleen op het gebied van energie maar ook in de relaties tot en met elkaar.

In een tijd waar samen steeds vaker wordt ingepikt door het individu vindt GroenLinks Zandvoort het dan ook belangrijk om juist mensen weer bij elkaar te brengen. Liever een goede buur dan een verre vriend is het uitgangspunt hierbij.

Het volledige programma

Persbericht - Kandidatenlijst

GROENLINKS ZANDVOORT & BENTVELD KIEST VOOR DE TOEKOMST

Op de goed bezochte algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuidwest Kennemerland in Zandvoort is zaterdag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Zandvoort definitief gemaakt. Na acht jaar doet GroenLinks weer mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Met liefst vier jongeren onder de 28 op de vier eerste plaatsen kunnen we spreken van jongste kandidatenlijst die Zandvoort waarschijnlijk ooit heeft gekend.

Lees verder