Beste Zandvoortse ondernemer,

Mijn naam is Karim el Gebaly, ik ben de lijsttrekker van GroenLinks Zandvoort. Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vader heeft tot op de dag van vandaag een restaurant in Zandvoort en mijn moeder had lange tijd een schoenenwinkel in ons prachtige dorp. Ik wil u in deze persoonlijke brief uitleggen wat de ideeën van mijn partij zijn over de lokale economie van Zandvoort en Bentveld.

Ik wil allereerst mijn respect uitspreken over hoe u de afgelopen jaren ondanks alle corona perikelen toch bent blijven ondernemen. U paste u aan, was inventief en hielp Zandvoorters die het op dat moment moeilijk hadden. Dit is iets waar wij als GroenLinks erg trots op zijn. We hopen dat de grootste ellende nu achter ons ligt. Wat mij meteen brengt bij de toekomst. GroenLinks wil erop toezien dat u niet alsnog kopje onder dreigt te gaan door schulden die zijn opgebouwd in Coronatijd. Wij vinden dan ook dat de gemeente moet kijken wat zij hierin kan gaan betekenen, mocht het water aan de lippen komen te staan.

Maar er is meer, wij willen graag met u kijken wat ons bindt. Wij vinden het mooi om te zien dat ondernemers zich verenigen en meedenken over de bestuurlijke uitdagingen van ons dorp. De afgelopen jaren hebben we elkaar bij een aantal kwesties weten te vinden. GroenLinks vindt het tijd deze dialoog een vaste plek op de politieke agenda krijgt. Wij zijn voorstander van een periodiek strategisch overleg, waarin we gezamenlijk nadenken over de uitdagingen in ons dorp. 

Eén van de belangrijkste toeristische uitdagingen is het uitbreiden van het jaarrond toerisme. We zien dat in Zandvoort de Leisure markt zorgt voor klandizie in de zomer. Voor de stillere maanden is de zakelijke markt een goede aanvulling op ons klantenbestand. Wij zouden graag met u de mogelijkheden voor Zandvoort als congreslocatie verder uitwerken. Daarnaast staan we uiteraard open voor uw ideeën en plannen.
    
GroenLinks zet graag in op banen. Wij geloven er in dat iemand die zich comfortabel voelt in zijn of haar werk gelukkiger is dan iemand die thuis zit. U speelt daar, als banenmotor van Zandvoort, een essentiële rol in. Momenteel is het financieel voor sommige mensen handiger om met een uitkering thuis te zitten, dan aan het werk te gaan. GroenLinks wil graag een pilot starten waarin de gemeente met een extra budget deze werknemers ondersteund, zodat werken daadwerkelijk loont. Zo zorgen we er voor dat mensen zich gesteund voelen (en worden) om te gaan werken. Voor u zorgt dit voor een groter aanbod aan personeel voor uw bedrijf.

Tot slot staan wij voor verduurzaming, zodat we niet alleen nu kunnen genieten van al het moois om ons heen, maar dat onze kinderen en kleinkinderen dit ook nog kunnen. Hiervoor moet wat gebeuren. We zien veel goede voorbeelden van ondernemers die verduurzaming aangrijpen als een mogelijkheid om te besparen, de stijging van de gasprijs geeft deze ontwikkeling nog meer urgentie. GroenLinks wil hierbij ondersteunen en de succesvolle verhalen delen. Zodat verduurzaming geen kostenpost is, maar een verdienmodel. Op de achterzijde van deze brief beschrijf ik negen punten die wij de komende vier jaar graag met u willen aanpakken, ik ben benieuwd naar uw toevoegingen!

De negen punten: 
1.    Ondernemers steunen die door schulden opgebouwd in coronatijd dreigen failliet te gaan.
2.    Een gezamenlijke visie en doel formuleren waar wij Zandvoort actief op de markt gaan zetten.
3.    Een 2-jaarlijks strategisch overleg waarin we ons focussen op wat de toekomst van Zandvoort ons brengt.
4.    Het toevoegen van een jaarrond functie aan het Zandvoortse aanbod.
5.    Werken financieel aantrekkelijker te maken met extra steun om rond te komen voor degene die nu net tussen wal en schip raken.
6.    Innovatieve nieuwe concepten de ruimte geven.
7.    Inzetten op een (statiegeld) systeem bij feesten en activiteiten, zodat er geen plastic wegwerpafvalberg ontstaat.
8.    Duurzaamheidscoaches inzetten om samen met de ondernemers te kijken welke stappen er mogelijk zijn in het verduurzamen van het bedrijf.
9.    Inzetten op een betere treinverbinding, ook in de wintermaanden. Hiermee willen we ook combi pakketten stimuleren voor o.a. hotels.

Dit zijn negen van onze ideeën, maar niks is leukers dan iets samendoen! We moeten kijken naar wat ons verbindt, dus als u nog goede ideeën heeft horen wij dit graag. 

Met enthousiaste groet,

Karim el Gebaly
Heeft u een vraag of een goed idee bel: 06-15098984