We streden voor een groene boulevard met CDA, D66 en PVDA en Fractie Drommel aan onze zijde. Stuk voor stuk vanuit een positieve grondhouding en met rechtvaardige compromissen. Het voorbeeld van een constructieve oppositie. Zo heeft GroenLinks het coalitieakkoord ook gesteund, waar wij niet over mee onderhandeld hadden.

Met veel treurnis heeft GroenLinks dan ook kennisgenomen van het feit dat niet bij elke partij het algemeen belang op één staat. Hierdoor komt de bestuurbaarheid van Zandvoort in het geding. Van politieke machtsspelletjes in het algemeen, danwel over personen hebben wij onze buik vol.

Extra pijnlijk als men bedenkt dat we in de grootste crisis zitten sinds de Tweede Wereldoorlog. Met nog veel meer treurnis en boosheid lezen wij de reacties die volgen op het nieuws; seksistisch en ongepast wordt er op de persoon gespeeld. Voor GroenLinks is iedereen gelijk. Zandvoort verdient vooruitgang!

GroenLinks blijft zich voor Zandvoort en haar inwoners inzetten en heeft mede daarom besloten deel te nemen aan de coalitie. Wij zitten niet op nog een crisis te wachten. Juist in de verschillen en veelkleurigheid van de partijen zit de sterkte. Volksvertegenwoordiging gaat zoals het woord al zegt over vertegenwoordigen. Met de collega’s van D66, CDA, PvdA, GBZ en Fractie Drommel vertegenwoordigt GroenLinks Zandvoort van links tot rechts en dienen wij maar één belang, het Zandvoortse!

Samen verwacht GroenLinks de komende tien maanden nog de nodige stappen naar vooruitgang te kunnen zetten. Zo willen wij woningen voor jongeren realiseren, in een groene en sociale omgeving, en komt het dorp met het 'Corona Herstelplan' hopelijk de crisis door. Dit alles met het oog gericht op onze inwoners, onze trotse Zandvoorters, die in de gemeente een goede buur kunnen vinden die naast hen staat.

Samen vooruit met GroenLinks in Zandvoort!