Waarom is het zo belangrijk?

Op dit moment wil de gemeente voor heel Zandvoort, op Nieuw-Noord na, een zomer parkeervergunning te geven. De problemen die er nu al jaren zijn in Park Duinwijck, Oud-Noord en Tranendal zullen dus worden verplaatst naar de laatst overgebleven wijk, Nieuw-Noord, zonder parkeervergunning. Dit ‘waterbedeffect’ is jaren geleden al ontstaan, nadat een deel van Zandvoort een parkeervergunning kreeg voor het hele jaar. Dit heeft in de genoemde wijken veel overlast veroorzaakt, vooral in de zomermaanden. De kans dat dit zich doorzet naar Nieuw-Noord is naar onze mening erg groot.

 

Wat willen we weten?

Simpel gezegd is de vraag: Wilt u een parkeervergunning in de zomermaanden in Nieuw-Noord? Als hieruit blijkt dat er een aanzienlijke vraag is, betekent dat dit een onderbouwing is om deze wijk toch mee te nemen. Blijkt overigens het tegenovergestelde, dan is het wat ons betreft ook duidelijk. Dit zou dan betekenen dat Nieuw-Noord niet wordt meegenomen en gratis parkeren blijft bestaan, met alsnog het risico van het waterbedeffect.

 

Hoe vul je de vraag in?

Je kunt de twee korte vragen invullen via de link op google forms: https://forms.gle/QyohxeXGLGAfxjUj8

De twee vragen die er worden gesteld zijn: “In welke wijk woont u?” en “Bent u voor of tegen een zomer parkeervergunning voor Nieuw-Noord?”. De vraag wordt ingeleid door een korte uitleg. De enquête kan tot aan de raadsvergadering van 23 maart worden ingevuld.