Sport, sport en nog eens sport

 

Sporten is gezond, gemeentes zouden deze vorm van inspanning moeten stimuleren. Gelukkig beschikt Zandvoort over genoeg sportlocaties. Er zijn verschillende sportverenigingen waar mensen zich bij kunnen aansluiten, er is een mooi duingebied waar gefietst kan worden en er is een strand waar je over kan wandelen. GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen uit Zandvoort kan sporten.

Van jongs af aan is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Kinderen zouden lekker buiten moeten spelen om beweging te krijgen, want bewegen is gezond. Het is daarom belangrijk dat er genoeg speelplaatsen zijn waar ze vrij kunnen spelen, als er behoefte aan deze speelplaatsen is zal de gemeente er voor moeten zorgen dat deze gebouwd worden. Niet alleen buitenspelen stimuleert kinderen om te bewegen, ook een leuke sport beoefenen zorgt er voor dat ze gaan bewegen. Helaas hebben ouders niet altijd de financiën om hun kind op een sport te zetten, de gemeente zou budget vrij moeten maken om de ouders te ondersteunen.

Volwassenen hebben niet altijd de tijd om zich aan te sluiten bij een sportvereniging maar het is wel belangrijk dat zij bewegen en even tot rust komen. Het fietspad bij de oude trambaan moet worden opgeknapt zodat het makkelijker is om daarover te fietsen. De andere fietspaden moeten goed onderhouden worden zodat niet alleen fietsen maar ook wandelen gestimuleerd wordt.

De sportverenigingen moeten worden ondersteund om goed te blijven functioneren. Een van de belangrijke onderdelen van een sportclub zijn de vrijwilligers die zich inzetten, en zij verdienen erkenning vanuit de gemeente. Achterstallig onderhoud bij de verenigingen zal ook moeten worden aangepakt om sport te blijven stimuleren. Om de mensen meer te stimuleren om te komen sporten zouden we ook willen zien dat de sportclubs die er al zijn naar een hoger niveau worden gebracht.

Voor topsport zien wij ook ruimte in Zandvoort. Op het strand zouden bijvoorbeeld grote kitesurfwedstrijden en beachsoccer toernooien gehouden kunnen worden. Er zouden meer golftoernooien zoals KLM open gespeeld kunnen worden op de golfbanen in Zandvoort. We kunnen inspelen op de marathon van Amsterdam, trainingskampen voor voetbal en hockeyteams, extreme sports (red bull) en zo is er nog veel meer om topsport naar Zandvoort te halen. Dit zorgt niet alleen voor een sportiever Zandvoort maar dit zorgt er ook voor dat Zandvoort internationaal bekender wordt.

Dit alles zal een sportief Zandvoort vormen!